Ciccis Canneloni

God eftermiddag denna novemberlördag!
 
Här hemma målas de teckningar för fullt och övas på bokstäver. Sonen har verkligen fastnat i att måla konstverk och sedan signera dom. Så vi övar på att få S.et åt rätt håll och INTE vända bokstaven G upp och ner.
 
Förra lördagen vid den här tiden lekte vi för fullt med våra vänner i Tibro, och kvällen avslutades med middag hemma hos finaste Cicci.
De blev canneloni med kyckling och spenat, supermumsigt.
 
Så gott att jag själv provade rätten här hemma häromkvällen, och självklart vill jag dela med mej till er därute.
 
Det här behöver man till Canneloni à la Cicci:
  1. 4 st kycklingfiléer
  2.  1 vitlöksklyfta
  3. 1 påse babyspenat
  4. 200 gr färska champinjoner
  5. 1 burk Creme fraiche Tomat & saffran
  6. 2½ dl grädde
  7. 2 dl riven ost (gärna västerbotten el nån annan smakrik)
  8. 1 paket färska lasagneplattor 250 g
  9. salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Strimla kycklingfilén och stek den i en stekpanna, salta och peppra. Pressa vitlök, skär champinjonerna i bitar och fräs upp det i lite smör. Blanda kyckling, svampröran och babyspenat, krydda. Ta en lasagneplatta och fyll med kycklingröran, rulla ihop och lägg tätt intill varandra i en form. Blanda sedan ihop grädden, creme fraiche och osten, slå detta över rullarna.

Grädda mitt i ugnen ca 15—20 minuter så att dom får en fin färg.

Servera med en god grönsallad och ett glas gott att dricka :)

 
En smidig rätt som går lätt att variera med olika fyllningar, köttfärs, parmaskinka eller bara nån smaskig ost och spenat. Hit me om ni har nåt bra förslag.
 
Ikväll vankas hemmagjord pizza, smågodis (as usual) och Så mycket bättre.
Sounds like a great saturday plan....
 
Take care my friends!
 
1 Hanna:

skriven

Riktigt gott! Tack Cissi och Emma :)

Svar: Vad kul att du gillade de Hanna! alltid bra med lite nyheter i receptsamlingen.... Ha en fin vecka, kram kram
Emma

Kommentera här: