Mello och renskavspanna

Hej snyggingar!
 
Ännu en helg som passerat.
Inte vilken helg som helst, utan en Mello helg!
Ja igår gick ju första deltävlingen av stapeln i årets melodifestival.
Vad tyckte ni? Sådär va???
Ett stort plus till programledarna Danny och Gina iallafall, ni skötte er med bravur.
Men låtarna.... nja lite mer att önska tack.
Sigge gillade David Lindgren och showade loss rejält bredvid/framför tv rutan.
För övrigt saknade han Manboy och Popular...
Och förstod inte alls varför inte dom låtarna kunde vara med i år igen ;)
 
Kom på att jag har varit usel sista tiden på att lägga upp lättlagade recept.
Så här kommer en favorit som är lätt tuggad även för små gommar.
 
Renskavspanna "en symfoni från dom norrländska skogarna"
 

Ingredienser (för ca 4 personer)
- 2 paket fryst renskav
- 1 gul lök
- Kantareller, helst färska men de funkar med en burk också
- 3 msk soja
- crème fraiche eller matlagningsgrädde
- en skvätt viltfond
- salt och peppar
- ev lite frusna lingon
 
Gör såhär:
Hacka och stek löken.
Lägg i de frysta blocken av renskav och skrapa av köttet allt eftersom det värms upp i pannan. 
Häll i kantarellerna, fräs på.
Häll på fond, soja och matlagningsgrädde.
Tillsätt lite frusna lingon.
Krydda och låt koka i några minuter.
 
Servera med ris eller pressad potatis och en klick svartvinbärs gele.
Nam nam nam.
 
 
Här ska helgen avslutas med en soft tv-kväll i soffan.
Söndagkväll = TV kväll
 
Vi ses!
 
1 Malin´s Diner:

skriven

Jag röstade som en galning på Dannys bringa! Och som tvåa Uckelela from Hell. Ingen av dem gick till final. Men bringan kanske kommer tillbaka om jag har tur. ;o)

Har aldrig ätit renskav, eller jo en gång och då tyckte jag det var så där. Har därför inte testat själv. Kanske borde ge det en andra chans.

Kram kram

Svar: Ja, den där bringan kan jag också tänka mej att se mer av dom närmsta lördagarna :) Ge renskavet en chans till, tänk dej en fräschare variant av kebab...

Big hug!
Emma

Kommentera här: