Enchiladas med kyckling

Hej hopp!
 
Då kickar vi igång dagen med Veckans recept.
Kul att ni gillar kategorien förresten, jag ska försöka leverera...
 
Även denna vecka blir de en enkel favorit som vi ofta slänger ihop här hemma.
Kyckling enchiladas med sting som faktiskt går hem även hos barnen. (om man inte går på för hårt med sambal oelek) 
Enkelt, gott och med en fräsch sallad till blir denna rätt fulländad.
 
Du behöver: 
* Tortillabröd
* Kycklingfile´
* Lök
* Paprika (röd el gul)
* Creme fraiche el matlagningsgrädde 
* Sambal oelek 
Ibland har jag också i ananasbitar, gillar de söta i kombo med de starka. 
* Riven ost att ha på toppen. 
 
 
Gör nåt i stil med detta:
 
Sätt på ugnen 200 grader
Skär kycklingen i små bitar och stek den.
Hacka lök och paprika och släng ner i stekpannan. 
När allt har fått lite färg blanda i en burk creme fraiche eller matl grädde ( ta vad som finns hemma ) 
Lägg i en klick sambal oelek, smaka dej fram, så de inte blir hot hot hot! 
För lite sötma blanda i en liten burk konserverade ananasringar som ni skivat i små bitar. ( går bra att utesluta ) 
 
Lägg tortillabröden på en smord ugnsform eller ugnsplåt.
Nu är de dags att fördela en rejäl klick ( så mycket det bara går ) av fyllningen i mitten av tortilla bröden.
Rulla sedan ihop dom med skarven neråt/ åt sidan, och strö över mycket riven ost.
Sätt i en tandpetare om de jäklas :) 
Enda viktiga är att inte få för "rinnig" konsistens men de får ju heller inte bli torrt och "stabbigt"...
 
Grädda i ugnen 10-15 minuter eller tills osten smält och dom fått fin färg.
 
Servera med en god sallad och kanske en kall öl till. 
Gör många, funkar bra i matlådan dan därpå :) 
 
Bon appetit! 
 
 

Kommentera här: